DreamDoor Kft logo

Kömmerling 88+ MD

Kömmerling
Kömmerling műanyag ablak MD 88

Egy új korszak prémium ablaka: KÖMMERLING 88MD.

A hőszigetelés trendbe állítása, a formatervezés élenjárója, a minőség és biztonság úttörője. A Kömmerling 88MD egy kiváló hőszigetelésű, 7 kamrás, középtömítéses rendszerű nyílászáró, melynek szárny és tok vastagsága 88mm.

A Kömmerling műanyag nyílászáró rendszerei évtizedek múltával is híven szolgálják Önt és családját. Ha egyszer megtapasztalta a Kömmerling nyílászáró előnyeit, tartósságát, többé már nem választ mást!

A rendszer elért alapfelszereltség már kiemelkedő U f értéke 0,95 W / (m²K), és így a magas energiaigényét passzív házak. Különleges dolog: A hasonló megoldásokkal ellentétben ezt az értéket a maximális méretű acél megerősítésével és színes profilokkal érik el.

Az új profilgeneráció azonban nemcsak energia szempontjából meggyőző, hanem építészeti szempontból is a jövőbe nézünk: A stabil konstrukció hármas üvegezéssel vagy legújabb funkcionális üvegekkel rendelkezik, akár 58 mm vastag. A KÖMMERLING 88 nagy ablakterületeket kínál vonzó homlokzati kialakításhoz, kiváló hangszigetelési értékekkel. Ezen túlmenően, ha nagy ablakterületek vannak, a napenergia nyeresége - különösen a hideg évszakban - emellett minimalizálja az energiafogyasztást és ezáltal a CO 2 -kibocsátást.

A klasszikus fehéren kívül a rendszer dekoratív fóliákban is kapható - a faszerkezetektől a szilárd színektől a fémes színekig -, kívülről fóliázva, belülről fehér vagy mindkét oldalon fóliázva.

A rendszer ökológiai szempontból is példaértékű: Mivel a KÖMMERLING márka a világ első legnagyobb gyártója, csak ólommentes PVC-t használ "zöld" kalcium / cink-alapú stabilizátorokkal, az újrahasznosított anyagok mellett a friss ablak műanyagban. Ez azt is biztosítja, hogy a KÖMMERLING termékek felhasználója környezetbarát legyen.

Európa egyik vezető nyílászáró márkája, az 1897-ben alapított Kömmerling. Az általuk tervezett és gyártott pro%lrendszer olyan kínálattal rendelkezik, mely a legmagasabb hazai igényeknek is tökéletesen megfelel.
Termékei már elérik a kiemelkedő 0,78 W / (m2K) értéket, így azok már megfelelnek a passzív házak szigorú követelményeinek is. A hasonló megoldásokkal ellentétben ezt az értéket a maximális méretű acél megerősítésével és színes pro%lokkal érik el.

Az új profilgeneráció azonban nemcsak energia szempontjából meggyőző, minimalista vonalvezetésével, technikai megoldásaival építészeti szempontból is a jövőbe tekint.

A stabil konstrukció hármas üvegezéssel rendelkezik, mely 48 mm vastag. Ezen 3 rétegű üvegek esetén az üveglapok közti távtartók nem a hagyományos alumíniumból készülnek, itt már egy speciális műanyaggal vannak kiváltva, így biztosítva a hőhíd megakadályozását, elősegítve a még magasabb hőszigetelési értéket.

A klasszikus fehéren kívül a rendszer dekoratív felületekkel is kapható - a faszerkezetestől, a fémes színekig -, kívülről fóliázott, belülről fehér vagy mindkét oldalon fóliázott változatban.

A rendszer ökológiai szempontból is példaértékű: Mivel a KÖMMERLING márka a világ első legnagyobb gyártója, csak ólommentes PVC-t használ "zöld" kalcium / cink-alapú stabilizátorokkal, az újrahasznosított anyagok mellett. Ez azt is biztosítja, hogy a KÖMMERLING termékek felhasználója környezetbarát legyen.

Műszaki tartalom


Kömmerling 88MD középtömítéses német profilrendszer

 • - 88 mm-es beépítési mélység
 • - 7 légkamrás tok és szárnyprofilok, szélsőtömítéses kialakítás
 • - minden tartományban erős, horganyzott acélmerevítés
 • - kiváló hang és hőszigetelést biztosító középtömítés
 • - kimagaslóan magas hőszigetelési képesség

Roto NX német vasalatrendszer

 • - egykezes működtetés – Standard fehér porszórt alu kilincs
 • - emelt biztonsági fokozat már alapkivitelben
 • - hibásműködést-és kiemelést megakadályozó funkcióvédelem
 • - professzionális ollóba integrált résszelőző funkció
 • - alapesetben is 130 kg-mal terhelhető vasalat

Hőszigetelő üveg

Melegperemes távtartós technológia alapáron 48 mm-es háromrétegű (4 mm Low-e/16 mm/4 float/16 mm/4 mm Low-e) Ug=0,5 W/m2K értékű fokozott hőszigetelésű üveggel

Gumitömítés

Extrudált gumitömítés szürke vagy fóliás nyílászáró esetében fekete színben

Alapszínek


A palettán rendszeresített 6 standard és több különleges fóliával

Választható színek

Gealan S8000 IQ

Gealan
Gealan műanyag ablak S8000 IQ

A GEALAN S8000 IQ műanyag ablak profilrendszer 74 mm-es beépítési mélységgel rendelkezik, mely garantálja a jó hőszigetelést, valamint a megfelelő hangszigetelést a felhasználó számára.

A több kamrás profil egy nagyméretű főkamrával rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy nagyobb acélmerevítés kerüljön elhelyezésre a profilban, ez a profil stabilitását nagymértékben megnöveli.

A termék megvásárolható 4 kamrás, 6 kamrás és 7 kamrás kivitelben, mely mindegyikében jó stabilitású acélmerevítő található a műanyag ablak tokjában és a szárnyban egyaránt.

A 4 kamrás és 6 kamrás profil választható szögletes szárnnyal és szögletes üvegléccel, illetve eltolt síkú szárnnyal és íves üvegléccel. Erre a műanyag ablak termékre roppant könnyű tisztíthatóság jellemző a nagyméretű falcokban. A kamrák kialakítása speciális, mely a 4 kamrás profil esetében is lehetővé teszi a jó hőszigetelést és hangszigetelést. A 6 kamrás profil esetében a hőszigetelés kiváló, továbbá a 7 kamrás profil estében a hőszigetelés kiemelkedő. Ehhez a műanyag ablak termékhez szabadon választhatók acrylcolor és dekorfóliák igény szerint. A GEALAN S8000 IQ márkájú műanyag ablak profil hatalmas előnyei elsősorban az esztétikus megjelenés és a tökéletes funkcionalitás, ezen kívül nagy értéke, hogy könnyen tisztítható és stabil, melyből egyenesen következik hosszú élettartama.

 • - 6 légkamra
 • - Egyenes vonalú ablakszárny
 • - Modern formavilág
 • - 74 mm-es tok és szárny vastagság
 • - Horganyzott acélmerevítés
 • - Optimális hangszigetelés
 • - Íves üvegezőléc
 • - Német ROTO vasalat
 • - Szürke, duplán körbefutó gumitömítés
 • - Extra erősített sarokpánt és sarokcsapágy
 • - Famintázatú (RENOLIT) színek
 • - Alumínium hatású Acryl (RAL) színek
 • - Kétrétegű (4-16-4, k=1.0 W/m2K) ill. három rétegű (4-12-4-12-4 k=0,7 W/m2K) hőszigetelt üvegezés
 • - Hibás működtetés gátló
 • - Opcionálisan résszellőző vagy Aereco, vagy Gecco 3 ill. 4 szellőzőrendszer
6 légkamrás műanyag ablak Gealan S8000 IQ

Kiemelkedő hőszigetelési tulajdonság a hat kamrakialakítás miatt a tok és a szárny esetében is. Nagyon jó stabilitás a nagyméretű acélmerevítés miatt a tokban illetve a szárnyban Kiemelkedően jó tisztíthatóság a nagyméretű falcokban. Választás szerint vagy szögletes szárnnyal szögletes üvegléccel vagy eltolt síkú szárnnyalíves üvegléccel.
Aki természetes megjelenést szeretne házán viszontlátni, és emellett a modern technológia előnyeit is szeretné megkapni, annak csak egy lehetősége van: műanyag ablak fa dekorfóliával. Egyaránt felhasználható a régi házak felújításánál, valamint az épületek tájjellegű stílusának megtartásánál. A GEALAN fadekor ablakok különleges megjelenést kölcsönöznek az igényes építészetnek. A fadekor ablakok külső-belső fóliázáskor az alaptest barna színű. Így nyitott ablaknál is egy természetes megjelenés mutatkozik, és a fa dekoratív hatása még jobban érvényesül.

A penészképződés elkerülése


A páralecsapódásból eredő nedvesség a lakótéren belül, ezzel a problémával korábban nem találkoztunk. Az első olajkrízis előtt és az utána az 1977.11.01-én kiadott rendelet alapján is még szó szerint az utcát fűtöttük. A régi ablakok alig állták a levegő áramlásának útját. A levegő áramlás útjában voltak és csak kissé tudták meggátolni. A keskeny szerkezetek idővel elvetemedtek és nem tömítettek megfelelően. A modern műanyag ablakokkal nem képződött huzat és energiát lehetett megtakarítani. De hirtelen egy új probléma alakult ki: nedvesség! Jelegzetes megjelenési formája a páralecsapódás az üvegfelületen, penészesedés, építési reklamációk és a lakóklíma romlása. A szellőztetés feladata, hogy a belső párás levegőt a külső szárazabb és hidegebb levegőre cserélje.

A szellőztetés feladata


A modern szellőztetésnek nem csak a zárt térben lévő levegő páratartalmának a csökkentése a feladata. Egy folyamatos és megfelelő mennyiségű légcsere nagyon fontos egy épületben lakó számára. Ehhez különböző szempontoknak kell teljesülniük:

 • - Szabályozni a levegő páratartalmát
 • - Frissíteni az elhasznált levegőt
 • - Kiengedni a kellemetlen szagokat és a káros anyagokat
 • - Szabályozni a levegő hőmérsékletét
 • - Többletlevegőhöz juttatni az égéstérrel rendelkező fűtőberendezéseket a helyiségben

Kérjen ajánlatot

kapcsolat
Köszönjük levelét.
Hamarosan válaszolunk üzenetére.
Hiba történt az elküldés során. Próbálja meg később!
Köszönjük.
© 2021 DreamDoor Kft. Minden jog fenntartva,